Voor rederijen

Havens riviercruises

 

Havens zeecruises

 

't Luitje (Zierikzee)

Deze prachtige haven in het centrum van Zierikzee is zeer recent (2013) gerenoveerd en voorzien van geautomatiseerde faciliteiten. Deze haven bevindt zich in het centrum van de stad Zierikzee welke bekend staat om haar vele monumenten. Zierikzee is momenteel de 8e monumentenstad van Nederland na veel grotere steden als Amsterdam, Leiden, Maastricht en Haarlem. 

Meer over 't Luitje (Zierikzee)

 

Buitenhaven (Vlissingen)

Buitenhaven (Vlissingen)

Deze haven is bijzonder geschikt om zeecruise schepen te ontvangen. Niet alleen vanwege de logistieke ligging en wal faciliteiten maar ook omdat zij gelegen is aan het station, dichtbij het hart van Vlissingen en aan de snelweg de A58 vanwaar goede verbinding is naar het binnenland.

Meer over de Buitenhaven (Vlissingen)

 

Beurtvaartkade (Terneuzen)

Beurtvaartkade (Terneuzen)

De stad Terneuzen heette in de 12e eeuw Ter Nose en komt in 1325 voor het eerst in de archieven voor. Vanaf Terneuzen liep de zogenaamde Gentse Vaart richting Gent. Met de Pacificatie van Gent kwam de stad in de handen van de Staten. De huidige Terneuzense Markt was de haven. Reeds in 1460 wordt de haven van Terneuzen vermeld.

Meer over de Beurtvaartkade (Terneuzen)

 
 

Beurtvaartkade (Terneuzen)

Calamiteitenkade (Terneuzen)

Vanaf Terneuzen liep de zogenaamde Gentse Vaart richting Gent. Met de Pacificatie van Gent kwam de stad in de handen van de Staten. De huidige Terneuzense Markt was de haven. Reeds in 1460 wordt de haven van Terneuzen vermeld. In dit haventje werden goederen overgeslagen om per trekschuit richting Gent te worden vervoerd.

Meer over de Calamiteitenkade (Terneuzen)

 
 

Kanaalweg Westzijde (Veere)

Kanaalweg Westzijde (Veere)

Op nog geen 60 mijl van Duinkerken Frankrijk, ligt Zeeland met zijn unieke landschap en Delta, waar het water van de Rijn, Maas en Schelde zich vermengt met het water van de Noordzee. Achter de grootse waterwerken, die getijden en hoge waterstanden regulieren biedt het deltagebied nu rustige wateren waar een windvlaag op zijn hoogst een flinke golfstag kan veroorzaken. 

Meer over de Kanaalweg Westzijde (Veere)

 
 

Koningsweg (Vlissingen)

Koningsweg (Vlissingen)

Tegenover het industrieel erfgoed de Timmerfabriek bevind zich deze haven. Het centrum van Vlissingen is te voet circa 20 minuten wandelen langs de prachtige omgeving. De op zonnecollectoren rijdende zonnetrein brengt je in 10 minuten naar het centrum van Vlissingen. Vlissingen is 300 monumenten rijk en staat bekend om zijn maritieme verleden.

Meer over de Koningsweg (Vlissingen)

 
 

Loskade (Middelburg)

Loskade (Middelburg)

Middelburg is de provinciale hoofdstad van de waterrijke provincie Zeeland. Al sinds de gouden eeuw heeft Middelburg een belangrijke functie in de Nederlandse geschiedenis. Strategisch gelegen tussen Amsterdam en Antwerpen heeft Middelburg zich in deze periode ontwikkeld als een van de belangrijkste handelssteden van Nederland.

Meer over de Loskade (Middelburg)

 
 

Piet Heinkade (Vlissingen)

Deze haven is gelegen bij de sluizen van Vlissingen. Het centrum van het maritieme Vlissingen is op korte loopafstand en het Dokje van Perry (industrieel erfgoed) is op een kleine 10 minuten wandelen. Een perfecte uitvalsbasis van een fietstocht onder begeleiding van een gids of een stadswandeling.

Meer over de Piet Heinkade (Vlissingen)

 
 

Vluchthaven (Bruinisse)

Vluchthaven (Bruinisse)

De Vluchthaven in Bruinisse is gelegen aan de vaarweg Keeten/Zijpe. Het is een rechthoekige haven, die door twee havendammen wordt gevormd (wateroppervlakte 12,2 ha). Aan de Vluchthavenweg is een loswal gelegen. In het noordelijke deel van de haven liggen enkele oude steigers voor binnenvaartschepen die een wacht- of vluchtplaats zoeken.

Meer over de Vluchthaven (Bruinisse)