Verkiezing Zeeuws Meisje

Anne van Weenen werd zaterdagavond 29 september 2012 in de Timmerfabriek in Vlissingen uit 19 kandidaten gekozen tot winnares van de verkiezing 'Nieuw Zeeuws Meisje 2012'. Anne presenteerde zich als ‘Dijk van een meid’ in een door Marty Weststrate ontworpen outfit: een moderne creatie van de Zeeuwse klederdracht.

Commissaris van de Koningin in Zeeland Karla Peijs maakte als voorzitter van de vakjury de uitslag van de verkiezing bekend. Bij de vakjury kwam Emma Ficq (Zeeuws Meisje in een nieuwe tijd) op de tweede plaats en derde werd Joycelyn Dijkshoorn (Boterbabbelaarmeisje).

Publieksprijs
Voor de publiekprijs waren meer dan 10.000 stemmen uitgebracht de afgelopen weken. Bij de publieksstemming kwam Anne van Weenen op de tweede plaats en gingen de meeste stemmen naar Jolien Derycke (Vissersmeisje), terwijl Roxanna (Zeeuwsevlagmeisje) van het publiek de derde plaats kreeg toebedeeld.

Prijzenpakket
Anne krijgt naast de grote beker die zij al in ontvangst mocht nemen een mediatraining van de provincie ten behoeve van optredens tijdens promotionele activiteiten. Verder komt zij als Nieuw Zeeuws Meisje op de verpakkingen van boterbabbelaarsfabrikant JB Diesch.

Meer informatie vind je op www.nieuwzeeuwsmeisje.nl

Verkiezing Zeeuws Meisje