Naar Zeeland, speciaal voor Film by The Sea!

3D film by the sea kijken

Sinds 2002 komen we in september een week of weekendje naar Zeeland voor Film by the Sea. We huren een huisje, op het strand, en nodigen vrienden en familie uit. We halen ons hart op het filmaanbod waarbij boekverfilmingen centraal staan en natuurlijk ook aan zon, zee en het strand. Het filmfestival biedt premières, film & muziekavonden, schrijfworkshops, bijeenkomsten met de jury en interviews. Beroemdheden kun je zo tegen het lijf lopen. Een sterk punt vinden we dat alles plaatsvindt in CineCity Vlissingen en we zijn gek op het sfeertje dat er dan in het filmtheater hangt. 

Een greep uit films van de afgelopen jaren die ons bijgebleven zijn. De Sunrise-film’s van Richard Linklater, ‘3:10 to Yuma’ een mooie remake van een western uit 1957. ‘Heart of Gold’ een concertregistratie van Neil Young door Jonathan Demme, ‘De helaasheid der dingen' naar het boek van van Dimitri Verhulst en ‘Zeeuwse Ridders’ een documentaire over ringrijden van Jacomien Kodde. Ook herinneren we ons die keer dat we naar het gala op de openingsavond gingen. Iedereen feestelijk gekleed, een glaasje champagne en de openingsfilm ‘Scoop’ van Woody Allen. Daarna in het donker met het hele gezelschap begeleid door fakkels in een lange rij naar het aansluitende feest met oesterbar.

Dit jaar willen we l’Amour des moules en Film by the sea terrasde nieuwe Ken Loach gaan zien en verder laten we ons weer verrassen. We verheugen ons natuurlijk ook op een visje eten en lekker uitwaaien aan de Vlissingse boulevard, echte Zeeuwen die we zijn en blijven!

Didy en Bart, Delft