Zeeland maritiem

Zeeland heeft een rijke maritieme geschiedenis (Michiel de Ruyter / VOC), maar ook het huidige Zeeland heeft nog aardig wat in de maritieme pap te brokkelen.

Haven van Zierikzeemuseumhaven van Zierikzee
Aan deze historische haven zie je goed af dat Zierikzee vroeger een rijke handels- en vissersplaats was. Overal mooie koopmanshuizen en herenhuizen. In de haven tref je scheepvaarthistorie aan. Er liggen diverse antieke schepen die je kunt bezoeken. Ze horen bij de museumhaven van Zierikzee.

MuZEEummaritiem muZEEum
Ook havenstad Vlissingen heeft een prachtig maritiem muZEEum waar je naast heel veel scheepvaarthistorie ook informatie over het huidige scheepvaartverkeer op de Westerschelde vindt.

Historische werf Historische Werf Meerman
Vroeger waren er talloze werven in Arnemuiden waar hoogaarzen werden gebouwd, authentieke Zeeuwse platbodems. Historische Werf Meerman is de enig overgebleven werf in het vissersdorp. Er worden nog steeds platbodems gebouwd en de werf is open voor bezoek.

historische driemasterVlissingen Maritiem
Elk jaar eind augustus kan Michiel de Ruyter trots van zijn sokkel over het water van de Westerschelde uitkijken. Dan vindt Vlissingen Maritiem plaats. Een groots en gezellig maritiem evenement waarbij marineschepen maar ook historische driemasters Vlissingen aandoen. In de stad zelf veel maritiem vertier met shantykoren en lekker eten en drinken.

Van Loon Hardzeildagen
Deze schitterende historiscZeeVan Loon Hardzeildagenhe zeilwedstrijd vindt in juli plaats. Begin twintigste eeuw werd deze wedstrijd voor platbodems bedacht door garnalenvissers die zich verveelden. Tegenwoordig wordt de wedstrijd op het Veerse Meer nog steeds gehouden op prachtige authentieke platbodems waaronder veel Zeeuwse Hoogaarzen.

Maritieme badplaats BreskensVisserij Museum

Ook Breskens neemt maritiem een belangrijke plaats in, met een eigen vissershaven en moderne jachthaven met 850 ligplaatsen. Het aan- en afvaren van de enorme zeeschepen op de Westerschelde zorgt altijd voor vertier. Verder is het Visserij Museum is een bezoek waard.