Zeeland = bron van inspiratie

Bart van der Weide, RacoonAls muzikant is het leven vaak druk en chaotisch, dan is de rust van Zeeland meer dan welkom. Om die reden ben ik na 13 jaar teruggekeerd naar mijn roots in Goes. Hier schijnt de zon als het ergens anders regent, je hebt lekker de ruimte en de mensen zijn nuchter. Dat houdt mij met beide benen op de grond.

Het was voor mij een feest om in Zeeland op te groeien. Ik wil dat mijn kinderen ook zo’n mooi leven krijgen. Dus als het even kan, zoeken we zon, zee en strand op met de kids. En het bos niet te vergeten, het liefst bij Oostkapelle. Dat bos heeft voor mij iets speciaals. Je dwaalt er onder knoestige bomen, af en toe vang je een glimp op van het kasteel en je hoort de branding ruisen. Ik heb daar veel gelopen, gelegen, gedacht en geschreven: het heeft de juiste sfeer.

Zeeland is voor mij een niet aflatende bron van inspiratie. Flarden van de nummers ‘Love you more’ en ‘Little down on the upside’ gaan over Zeeland en ‘My Town’ is een ode aan mijn thuishaven Goes. Tijdens een vrije avond duik ik graag de stad in, voor een biertje bij La Strada en lekker eten bij Het Binnenhof. Het uitgaansleven is hier heel gezellig. Dat moet je vooral zelf ontdekken als je in Zeeland bent…

Tot ziens in Zeeland!


Bart van der Weide, Racoon