Evenementen

Van tradities zoals Straorieën tot grote festivals waar je helemaal uit je dak kunt gaan, Zeeland kent een paar heel erg leuke evenementen waar je je prima kunt vermaken.

Concert at Sea
Concert at Sea Twee dagen in juni verandert de Brouwersdam in een groot festivalterrein voor Concert at Sea. Het festival is opgezet door de populaire Zeeuwse band BLØF. Zij zorgen er elk jaar voor dat er veel muzikale vrienden komen optreden en dus kun je veel Nederlandse bandjes kijken en luisteren. Soms is er ook een buitenlandse band van formaat te gast.

Straorieën
Tijdens Strao op Schouwen-Duiveland worden de voeten van de paarden uit het dorp gewassen. Strao vindt in het vroege voorjaar (februari t/m maart) plaats bij verschillende dorpen op Schouwen-Duiveland. Let bij Strao vooral ook op hoe mooi de paarden versierd zijn. Je kunt Straorieën bekijken in Burgh-Haamstede, Ellemeet, Noordwelle, Renesse, Scharendijke en Serooskerke.

Waar komt Strao vandaan?Straorieën
Straorieën stamt uit de Germaanse tijd. Door het wassen van de voeten van de paarden werden geesten verdreven en wanneer de paardenstoet terugkeerde naar het dorp reden ze eerst nog een paar rondjes rond het dorp om ook het dorp veilig te stellen tegen geesten.

Kustmarathon
Kustmarathon Tijdens het eerste weekend van oktober vindt de mooiste (en zwaarste) marathon van Nederland plaats. Van de stranden bij Burgh-Haamstede over de Stormvloedkering, duinen en strand naar de finish in Zoutelande. De marathon is er zowel voor hardlopers als voor wandelaars. Inschrijving start elk jaar op 1 januari en vooral de wandelmarathon zit snel vol.

Nix Games
Het is altijd goed watersporten bij Domburg (mooie hoge golven en vaak veel wind) maar een weekend in mei is het helemaal feest. Dan vinden de Nix Games plaats. Nix GamesDit evenement draait helemaal om extreme sports en watersport. Er zijn clinics suppen, surfen, kajakken en kitesurfen. Ook zijn er ervaren pro’s die demonstraties geven en mooie tricks laten zien. Meer over de Nix Games.

Dance
Eén zaterdag in juli verandert Middelburg in een dancawalhalla. Alle grote namen uit de Nederlandse Dancescene treden aan op City of Dance. Het feest begint in het centrum eDancawalhallan is daar voor iedereen toegankelijk. ’s Avonds verplaatst de party zich naar een besloten locatie voor betalende festivalbezoekers en uiteindelijk kun je tot de kleine uurtjes dansen op de vetste beats tijdens de afterparty.