Cultuur

Zeeland barst van de culturele festivals, kunstenaars die zich laten inspireren door het Zeeuwse licht, mooie musea, prachtige galeries, beeldende kunst in de openbare ruimte en inspiratie. Bij een bezoek aan Zeeland kun je niet om de cultuur heen.

Theater op locatie bij het Zeeland Nazomerfestival 
Na zomerfestivalEind augustus, begin september wanneer de avonden vaak nog lekker warm zijn, kun je genieten van bijzondere theatervoorstellingen op minstens zo bijzondere locaties: op een verlaten werf, op een dijk of een kale akker. De locaties wisselen per jaar, maar vaste prik is het Abdijplein in Middelburg als festivalhart waar bands optreden. Meer over het Nazomerfestival

Film by the Sea
Film en literatuur staat centraal bij het leukste filmfestival van Nederland. De bioscopen waar het plaatsvindt (in Vlissingen en Terneuzen) liggen pal aan zeeFilm by the Sea en tussen de films door kun je dus lekker even bijkomen met je tenen in het zand en je hoofd in de wind. Het festival begint elk jaar op de tweede vrijdag van september en biedt tien dagen lang heel veel films (zo’n 150), talkshows, ontmoetingen, workshops, masterclasses en inspiratie.

Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen
Op podia door heel Zeeuws-Vlaanderen (van volwaardig theater tot idyllisch klein kerkzaaltje) wordt in oktober klassieke muziek ten gehore gebracht. Variërend van de grote bekende namen zoals Mozart en Bach tot modernere muziek. Sfeervol en inspirerend! Meer over het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen.

Wat veel festivals!
Die Zeeuwen houden wel van festivalletjes en culturele manifestaties. Je vindt ze allemaal terug in de evenementenkalender. Van het kleinste popfestivalletje aan de kust tot een kunst- en cultuurroute in de polder, ze staan er allemaal in.

En wat veel musea!
Zeeuws MuseumEn niet alleen zijn er veel evenementen, Zeeland barst ook van de interessante musea waar historische thema’s (streekdrachten, Tweede Wereldoorlog, archeologie) gepresenteerd worden. De Zeeuwse musea presenteren zich op www.zeelandmuseumland.nl