Zeelandbrug

De Zeelandbrug

De Zeelandbrug is puur functioneel en toch heeft hij ook zeker iets moois, al was het maar door het strakke patroon van driehoekige pijlers waar de brug op rust. Vanaf het water van de Oosterschelde heb je er prachtig uitzicht op.

Van Schouwen naar Beveland

De Zeelandbrug werd opgeleverd in 1965 en verbindt de eilanden Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Door de aanleg van de Deltawerken werd in die tijd Zeeland ontsloten, maar de Oosterschelde bleef een obstakel. Dat was de reden voor de aanleg van deze brug die zorgde dat de Zeeuwse eilanden in een klap veel beter bereikbaar werden. Het is een flinke brug geworden. De Zeelandbrug is ruim vijf kilometer lang en rust op 54 pijlers.

Rondje met een pontje over de Oosterschelde

Rondje met een pontje over de Oosterschelde

Er is een alternatieve manier om de brug over te steken. Je kunt ’s zomers ook met een pontje mee. Onderweg heb je uitzicht op de Oosterschelde en wie weet kun je bruinvissen of zeehonden spotten.Nationaal Park de Oosterschelde

Wanneer je over de Zeelandbrug raast, heb je nauwelijks de tijd om dit natuurwonder te bekijken. Gelukkig lopen er ook veel mooie wandel- en fietsroutes langs Nationaal Park de Oosterschelde. De Oosterschelde is een uniek natuurgebied waar zilt langzaam overgaat in zoet. Je kunt er prachtig duiken en genieten van uitbundige onderwaterflora en -fauna. Er komen talloze watervogels voor. Het is een heerlijk gebied om vanaf het water te verkennen.

Fietsen en wandelen in Nationaal Park de Oosterschelde

Fietsen en wandelen in Nationaal Park de Oosterschelde

Langs de Oosterschelde lopen talloze wandel- en fietsroutes met uizicht over het water en de naastgelegen inlagen en polders. Je verkent dit gebied het handigst via het Knooppuntennetwerk.  Er zijn afzonderlijke netwerken voor fietsers en wandelaars. Met behulp van een kaart stippel je je route uit en bepaal je zelf je afstand.