Portaal van Vlaanderen arrangement

Het Portaal van Vlaanderen arrangement biedt een ontdekkingstocht naar het sluizencomplex in Terneuzen voor € 5,50 per persoon. Het normale tarief is € 6,50 per persoon, maar bij een vermelding van Land in Zee krijg je korting.

Je krijgt een rondleiding in het sluizencomplex met bezoek aan brugkelder en radartoren. Het sluizencomplex vormt de onmisbare schakel tussen de Westerschelde en het kanaal van gent naar Terneuzen, één van de drukst bevaren kanalen die Europa rijk is. Jaarlijks passeren bijna 70.000 zee- en binnenvaartschepen de sluizen. Ga mee op excursie en ontdek de werking van een sluisbrug in de 18 meter diepe brugkelder, geniet van een magnifiek uitzicht vanaf de radartoren en bewonder de grote zeeschepen die rakelings langs varen. Neem een kijkje in ons interactieve informatiecentrum en bekijk de interessante film over de Kanaalzone.  In het informatiecentrum kun je nagenieten van alle informatie en indrukken onder het genot van bijvoorbeeld een kopje koffie en een versnapering of eventueel een lunch. Vanaf het zonneterras zijn de langsvarende zeeschepen bijna aan te raken.

Contactgegevens:
Portaal van Vlaanderen
Zeevaartweg 11
4531 PB TERNEUZEN
Telefoonnummer: + 31 (0)115-616268
E-mail: info@portaalvanvlaanderen.nl
www.portaalvanvlaanderen.nl

Arrangement op aanvraag: Gave Haventoer Terneuzen
Ontdek het stoere havengebied op een fluisterstille E-solex, maak een tussenstop bij het Portaal van Vlaanderen en bezoek de gezellige binnenstad van Terneuzen. Onderweg vertelt een gids je alle wetenswaardigheden over het heden, verleden en de toekomst van de haven van Terneuzen. Inclusief hapje en drankje.