Haven Goes

De haven van Goes

Tussen de kades loopt het water tot in het stadshart van Goes. Langs de waterkant monumenten. Sommige knus met fraaie trapgeveltjes, sommige statig en groots. De monumenten zitten hier overigens op de meest onverwachte plekken. Ook de brede kademuren vormen een Rijksmonument. 

Haven in het stadshart van Goes

Goes is van origine een handelsstad. Daarom neemt de haven een centrale plaats in in de stad. Hier werden goederen, groenten, vis en andere etenswaren aangevoerd en hier werd er ook direct in gehandeld. Belangrijk waren de handel in bier en turf en dat zie je terug in de naamgeving van de kades (Bierkaai en Turfkaai). In bier wordt overigens nog steeds gehandeld, want je kunt lekker een terrasje pakken aan het water.

Stadshaven Goes

Tegenwoordig richt de haven van Goes zich op de pleziervaart. Stadshaven Goes heeft zeventig ligplaatsen en een maximale diepte van twee meter. Je ligt er heerlijk beschut tussen de monumentale kades en op loopafstand van restaurants, cafés en winkels. 

Winkelen in Goes

Hart van Zuid-Beveland

Goes vormt het hart van Zuid-Beveland. Vroeger trokken boeren naar de stad om hun waren te verkopen en ook zelf voorraden in te slaan. En nog steeds is Goes een heerlijke stad om te winkelen. Het centrum wordt omgeven door stadwallen waar je heerlijk kunt wandelen. Goes heeft een grote markt waar op donderdag een warenmarkt plaatsvindt.

Daar vind je tevens het prachtig historische Stadhuis. Het eerste gedeelte van het stadhuis (één van de torens) werd al in de veertiende eeuw gebouwd en diende destijds als verdedigingswerk. Op twee minuutjes lopen van het Stadhuis vind je de Grote of Maria Magdalenakerk. Een enorme kerk in laatgotische stijl.

Zeehondje in de Oosterschelde

De Oosterschelde, het vaargebied bij Goes

De haven van Goes is een mooie uitvalsbasis voor vaartochten op Nationaal Park de Oosterschelde . Een prachtig dynamisch vaargebied waar je zeehonden en bruinvissen kunt spotten en waar heel veel verschillende soorten watervogels voorkomen.

.