Containerschepen Westerschelde

Containerschepen op de Westerschelde

Ze zijn gigantisch groot en op de Westerschelde varen ze zo dicht bij de kust dat het haast lijkt of je de containerschepen kunt aanraken. Het zorgt ervoor dat er aan de horizon altijd iets te beleven valt. Verrekijkers mee en zoveel mogelijk details uitzoeken. Wat is de thuishaven van die grote RoRoboot en loopt daar nou echt een mannetje tussen die containers op het bovendek?

Schepen spotten

Schepen spotten

De vaargeulen in de Westerschelde liggen zo dicht onder de kust dat de schepen enorm dichtbij voorbij varen. Bij Cadzand en Westkapelle zie je ze van de Noordzee aankomen. Eerst nog zo ver weg dat ze haast van de horizon lijken te kukelen en uiteindelijk heel dichtbij.De Boulevard van Vlissingen is ook een mooie stek om schepen te spotten. Bij veel terrassen kun je een verrekijker vragen als je de boel nog net wat beter wilt bekijken. Zeeland Seaports Een aantal van de schepen op de Westerschelde is onderweg naar Antwerpen, maar er zijn er ook veel op weg naar Zeeland Seaports in Vlissingen of Terneuzen. Het is de derde overslaghaven van Nederland. In totaal zitten er zo’n 250 bedrijven en er werken ruim 15.000 mensen.

Het Portaal van Vlaanderen

Een aantal van de gigantische containerschepen die je op de Westerschelde ziet, zijn onderweg naar Gent. Om daar te komen, moeten ze via het sluizencomplex van Terneuzen het Kanaal van Gent naar Terneuzen op. Je kunt dit van dichtbij meemaken bij het Portaal van Vlaanderen. Je krijgt er uitleg over de werking van de sluizen en ziet de schepen van heel dichtbij.

MuZEEum

muZeeum

In het muZEEum in Vlissingen is er volop aandacht voor de maritieme geschiedenis van Zeeland. Maar ook het huidige scheepvaartverkeer kun je er op de voet volgen en je kunt live volgen hoe schepen met een loods de Westerschelde op worden geleid.