Boulevard Vlissingen

De Skyline van Vlissingen

Containerschepen, kotters en loodsboten trotseren de golven. Zelf bekijk je het comfortabel vanaf een terrasje of vanachter het raam van je hotelkamer. Op een zonnige, heldere dag zie je de kust van Zeeuws-Vlaanderen en als het stormt, zit je met je neus bovenop de golven. De Boulevard van Vlissingen is een prachtig stukje Vlissingen en een prachtig stukje Zeeland dat je zeker niet wilt missen.

De boulevard van Vlissingen

De Boulevard van Vlissingen is ruim twee kilometer lang en bestaat uit drie gedeeltes. Elk stuk is genoemd naar een Zeeuwse zeeheld. Je vindt hier Boulevard de Ruyter, Boulevard Bankert en Boulevard Evertsen. Op Boulevard de Ruyter staat ook een standbeeld van deze beroemde zeeheld.

Overal op de Boulevard kom je trouwens kunst en beelden tegen. Het geeft de Boulevard iets vrolijks en speels. Ook zijn er veel terrassen, restaurants en cafés. Je kunt hier heerlijk genieten van de zon, het uitzicht, de elementen en de zilte smaak van de Zeeuwse cuisine.

Het strand bij de Boulevard

Sommige Vlissingse Boulevards hebben een betonnen helling en geen strand. Je kunt daar de Boulevard zowel langs onder als langs boven bewandelen. Tussendoor kun je even genieten van het uitzicht vanaf de langste bank (122 meter). Het Badstrand voor Boulevard Bankert is het populairste strand van Vlissingen. Bij goed weer is het er gezellig druk.

Nog meer Boulevard

Maar er is meer dan de twee kilometer Boulevard in het hart van Vlissingen. Tussen de haven van de Fast Ferry en het centrum loopt de Groene Boulevard. Geen terrassen en restaurants, maar wel een mooi stukje Vlissingen met magnifiek uitzicht. Je kunt er lekker fietsen en wandelen. Bovendien kun je er een kijkje nemen bij het Sluizencomplex van Vlissingen.

Wereld windorgel

Storm of een ieniemienieklein briesje. Het waait áltijd in Vlissingen. Dat zie je ook terug in de kunst. Op het uiterste puntje van Boulevard Evertsen staat het Wereld Windorgel. Een chaotisch mooi bouwwerk van bamboepijpen waar gaten in zijn aangebracht. De wind die er doorheen waait, geeft de Boulevard haar eigen soundtrack.