Musea

Zeeuwse historie en erfgoed worden zorgvuldig bewaard in de vele Zeeuwse musea. De provincie heeft een groot aantal musea waar je van alles te weten kunt komen over de lokale historie, streekdracht, landbouw, visserij, de Watersnoodramp en de Zeeuwse cultuur. Volop mogelijkheden dus voor meerdere dagen historisch vermaak.

Overzicht alle Zeeuwse musea
Samenwerkingsverband van de Zeeuwse musea

Kunstwerk Zeeuws Museum Middelburg

Zeeuws Museum

Een mooiere setting voor een museum kun je je haast niet indenken. Het Zeeuws Museum is gevestigd in de historische Abdij van Middelburg. Hier vind je de grootste verzameling Zeeuws erfgoed ter wereld. De vormgeving in het nieuwe museum is geïnspireerd op winkeletalages, catwalks en filmscenografie. Dit werpt nieuw licht op oude stukken. Topstukken zijn de grote en prachtig gedetailleerde wandtapijten.

Meer over het Zeeuws museum

Terra Maris

Terra Maris

Een natuurmuseum dat fantastisch is om met de kinderen te bezoeken. In Terra Maris bij Oostkapelle maak je niet alleen kennis met de Zeeuwse natuur, je leert er ook hoe het Zeeuwse landschap is gevormd door mens en zee. Het museum heeft een prachtige landschapstuin met mottekasteel en er worden regelmatig leuke workshops voor kinderen georganiseerd.

Meer over Terra Maris