Halve Dagexcursies

Middelburgse Abdij en Zeeuws museum

De abdij werd omstreeks 1100 gesticht door monniken uit Vlaanderen. Het klooster verwierf enorme rijkdommen en de abt behoorde tot de machtigste en invloedrijkste in Zeeland. Na de verovering van de stad door de prins van Oranje in 1574 werden de monniken gedwongen te vertrekken.

Lees verder...

Sightseeing Walcheren en Veere

Walcheren is een schiereiland met vele gezichten. Het wordt gekenmerkt door gezellige badplaatsen, monumentale steden, een lange kustlijn, kronkelende polderweggetjes en groene weilanden. Via een sightseeing tour verkent u het gebied.

Lees verder...

Op monumentenjacht!

De hoofdstad van Zeeland mag met recht monumentenstad genoemd worden. Je vindt hier zo’n 1100 grote en kleine monumenten die de sfeer van een rijk verleden nog steeds uitademen. Denk hierbij aan de machtige abdij, het indrukwekkende stadhuis en de prachtige pakhuizen. 

Lees verder...

Waterwonder

Bij Deltapark Neeltje Jans komt u meer te weten over de strijd tegen het water en de daarvoor ontwikkelde Deltawerken. Een deskundige gids voegt zich bij uw gezelschap om u tijdens uw bezoek aan de Deltawerken te begeleiden. Eerst bekijkt u de film Deltafinale die u een goede indruk geeft van de bouw van de Stormvloedkering.

Lees verder...