Authentiek Zeeland

(Bezoek klompenmakerij, dijkwandeling, sightseeing, lunch, stadswandeling Middelburg en vrije tijd)

U begint deze dag met een bezoek aan de enige Zeeuwse klompenmakerij. Klompen zijn typisch Nederlandse houten schoenen. U krijgt een demonstratie waarbij verteld wordt over de oude gereedschappen waarmee gewerkt wordt. U ziet een blok hout veranderen tot klomp met een uitgebreide toelichting van de klompenmaker. Na afloop kunt u rondkijken in de winkel. U vindt hier naast klompen ook diverse souvenirs. Tegenover deze locatie is een dijk waarvan u een prachtig uitzicht heeft over de rivier de Westerschelde. Vervolgens neemt de gids u mee voor een mooie rit door de regio Zuid-Beveland. Deze regio is één van de mooiste polderlandschappen van Nederland en wordt gekenmerkt door oude, door bomen omzoomde dijkjes. De randen van de dijken staan in het voorjaar en in de zomer vol met bloemen. U bezoek onder meer het prachtige Nisse, een beschermd dorpsgezicht. Onderweg krijgt u een lunch aangeboden.

U sluit de dag af met een bezoek aan Middelburg. De Zeeuwse hoofdstad heeft een rijk verleden. De vele monumenten ademen die sfeer nog steeds uit. De machtige abdij, het indrukwekkende stadhuis en de prachtige pakhuizen laten je proeven van dit verleden. U gaat op pad met een gids die u ondere andere de Lange Jan en het stadhuis. Na afloop heeft u vrije tijd om bijvoorbeeld langs de bijzondere winkeltjes te struinen of om te genieten van een heerlijke Zeeuwse lekkernij in één van de vele café’s en restaurants.

Interesse, neem contact met ons op.