Dagexcursies

Middelburg en meer

U begint de dag met een bezoek aan een kaasboerderij. Hier wordt de melk van de koeien op ambachtelijke wijze tot kaas verwerkt. Naast kaas wordt ook yoghurt en karnemelk gemaakt. U krijgt een rondleiding over de boerderij en door de kaasmakerij. Hier kunt u zien hoe de kaas gemaakt wordt. 

Lees verder...

Authentiek Zeeland

U begint deze dag met een bezoek aan de enige Zeeuwse klompenmakerij. Klompen zijn typisch Nederlandse houten schoenen. U krijgt een demonstratie waarbij verteld wordt over de oude gereedschappen waarmee gewerkt wordt. 

Lees verder...

In het spoor van de Watersnoodramp

U bezoekt het museum Watersnood 1953, een museum ter herdenking van en ter herinnering aan de watersnoodramp die op 1 februari 1953 aan 1853 mensen het leven heeft gekost. Het museum is ondergebracht in de reusachtige Phoenix-caissons waarmee het gat in de dijk, ontstaan bij de ramp, is gedicht.

Lees verder...

Ervaar Antwerpen

Gedurende achttien eeuwen kende Antwerpen een chaotische groei. Net zoals elders werd er driftig gebouwd, verbouwd en helaas nog veel meer afgebroken. In de 19de eeuw onderging het middeleeuws hart van de stad een onomkeerbare facelift. Een gids neemt u mee door die veranderde stadskern.

Lees verder...

Sluizencomplex Terneuzen en Hulst

In Zeeuws-Vlaanderen bevindt zich een groots sluizencomplex waar gigantische zeeschepen passeren. Het is een unieke ervaring om eens achter de schermen te kijken en de techniek te bewonderen. U betreedt de basculekelder, een spectaculair bezoek.

Lees verder...

Kaasboerderij en demonstratie babbelaars maken + klederdrachtshow met bierproeverij

Op de kaasboerderij kunt u zien hoe kaas, karnemelk en boter worden gemaakt. Een diavoorstelling vertelt u over de werkzaamheden op de kaasboerderij met natuurlijk ook uitleg over kaasmaken. U neemt een kijkje in de stallen en de kaasmakerij.

Lees verder...