Cruiselocaties

Middelburg

Dé monumentenstad van Zeeland met meer dan 1200 monumenten ligt op Walcheren. Het oude Stadhuis, de Lange Jan, de Koepelkerk en de historische Abdij waar het Zeeuws Museum is gevestigd zijn omgeven door straten met herenhuizen. Meeste monumentenpanden stammen uit de Gouden Eeuw. De historische havens uit de Gouden Eeuw zijn ook grotendeels bewaard gebleven. Je kunt er tegenwoordig met je jacht aanleggen midden tussen de Middelburgse historie. Ook zijn er rondvaarten door de Middelburgse grachten.

Meer over Middelburg

Terneuzen

Terneuzen, gelegen aan de machtige rivier de Westerschelde, is de maritieme stad waar al eeuwenlang hard wordt gewerkt. De dijken langs de Westerschelde, het sluizencomplex en het kanaal van Gent naar Terneuzen met veel internationale bedrijvigheid zijn hier de resultaten van. Maar er is ook tijd voor vertier! Met een theater, bioscoop, skipiste en de langste winkelstraat van Zeeuws-Vlaanderen biedt het moderne Terneuzen voor ieder wat wils. 

Meer over Terneuzen

Veere

Een leuk klein haventje, veel terrasjes, lekker eten, en dat middenin een prachtige historische omgeving én vlakbij recreatiegebied het Veerse Meer. De opvallendste monumenten zijn het voormalige stadhuis, de Campveerse toren en de Grote Kerk waarvan je uit kunt kijken over heel Walcheren. Langs de Kaai staan fraaie pak- en koopmanshuizen en overal vind je mooie hofjes en leuke doorkijkjes die je mee terug in de tijd nemen.

Meer over Veere